• INDOOR CYCLES

Indoor Cycle

Door het regelmatig fietsen op een Indoor Cycle wordt je conditie en longinhoud verbeterd. Ook kun je zeker af vallen met het gebruik van de Indoor Cycle. Het is wel belangrijk dat je tijdens het fietsen de weerstand opbouwt en niet meteen te snel wil fietsen om het beste resultaat te behalen. Het voordeel van het gebruik van een Indoor Cycle, ten opzichte van de hometrainer, is dat je door het gebruik van SPD pedalen niet alleen duwend maar ook trekkend kracht kan zetten. Dit maakt het trainen op een Indoor Cycle zwaarder en is het super handig voor HIIT-workouts.
Tijdens het fietsen train je met name je bil- en beenspieren omdat je hiermee de meeste kracht levert. Bij het wegduwen van de pedalen train je voornamelijk de bovenbenen en bij de opwaartse beweging train je voornamelijk je hamstrings en kuiten. Je billen worden getraind zodat je recht op het zadel blijft zitten. Ook krijg je door een Indoor Cycle een beter postuur omdat je romp en evenwicht versterkt worden.

De Indoor Cycle is een populair fitnessapparaat onder de sporters. Het is namelijk mogelijk om met een Indoor Cycle het gevoel van het buiten wielrennen naar binnen te halen met als voordeel dat de Indoor Cycle onder elke weersomstandigheid gebruikt kan worden. Niet alleen voor wielrenners is de Indoor Cycle een goede optie, ook voor mensen die willen afvallen, conditie willen opbouwen of gewoon lekker willen bewegen is de Indoor Cycle een geschikte keus. Daarnaast is de Indoor Cycle ook ...een uitstekend middel om je beenspieren te versterken.

Voordelen van de Indoor Cycle
Door het regelmatig trainen op een Indoor Cycle wordt je conditie en longinhoud verbeterd. Dit is al heel goed te merken na een aantal trainingen doordat je het steeds beter volhoudt. Hoeveel calorieën je verbrandt ligt natuurlijk aan je gewicht, leeftijd en de intensiteit waarmee je traint, maar dat je met een Indoor Cycle makkelijk af kunt vallen is een feit. Tijdens het fietsen moet je vooral de weerstand opbouwen en niet meteen te snel willen fietsen om het beste resultaat te behalen.

In vergelijking met de hometrainer heeft de Indoor Cycle als voordeel dat je door het gebruiken van SPD pedalen (Shimano Pedaling Dynamics) niet alleen duwend maar ook trekkend kracht kan zetten. Onder andere dit maakt het mogelijk veel zwaarder te trainen dan op een hometrainer en daarom wordt de Indoor Cycle ook vaak ingezet tijdens H.I.I.T work-outs! Daarnaast heeft de Indoor Cycle als voordeel dat de kans op blessures veel kleiner is dan met bijvoorbeeld buiten hardlopen of wielrennen.

Welke spieren train je op een Indoor Cycle
Met het trainen op een Indoor Cycle, creëer je sterkere spieren. Tijdens een training worden met name je bil- en beenspieren getraind. Hiermee lever je de meeste kracht. Bij het wegduwen van de trapper train je voornamelijk je bovenbenen en bij de opwaartse beweging van de trapper gebruik je voornamelijk je hamstrings en kuiten. Je bilspieren worden getraind zodat je recht op het zadel blijft zitten. Ook krijg je door een Indoor Cycle een beter postuur omdat je romp en evenwicht versterkt worden.