• YOGA

Yoga

Yoga is afgeleid uit het Sanskriet, waarvan de betekenis neerkomt op verbinding. De verbinding gaat over onder andere lichaam & geest. Veel mensen zien het als sport of ontspanning, maar voor anderen is het een levenswijze.  Yoga oefeningen zijn gericht op bewustwording, flexibiliteit, ontspanning of inspanning. Zo zijn er verschillende stromingen binnen yoga waarbij elke stroming zich focust op iets anders. Power yoga zorgt voor meer activiteit, Mindfullyoga of Restorative yoga voor ...ontspanning (en in sommige gevallen het verminderen van fysieke klachten) en Hatha yoga voor bewustwording.

Yoga als levensstijl
De vorm die wij als mensen kennen is de fysieke vorm waarbij de nadruk licht op het sterker en flexibeler maken van je lichaam. Terwijl andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, eetgedrag en mediteren. Waarom wij als Nederlanders yoga doen, is naast het flexibeler maken van je lichaam, is de rust terugvinden in je jezelf. Een stukje mindfulness. Tijdens yoga werk je gericht in het moment en focus je je op je ademhaling. Het is van grote waarde in het dagelijks leven. Het is belangrijk dat je leert om op één ding te focussen. Waarbij je in het begin veel om je heen kijkt, leer je na mate vragen en oordelen los te  laten waardoor je meer gevoel krijgt wat je houdingen met je lichaam doen. Dit zal ook een positieve bijdrage leveren op bijvoorbeeld je werk.

Yoga artikelen
Deze yoga artikelen helpen tijdens je yoga trainingen zoals een yogamat om comfortabel op de vloer te liggen, yogablok of yogawiel ter ondersteuning van sommige oefeningen. Bekijk ons assortiment om jouw yoga trainingen compleet te maken.